Meer naamsbekendheid

Nov 23, 2019

Langzamerhand krijgt de stichting meer naamsbekendheid en kunnen wij onze helpende handen uitsteken voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor de reguliere antibiotica. Bacteriofagen krijgen in korte tijd steeds meer naamsbekendheid omtrent de specifieke werking tegen ziekmakende bacteriën in het lichaam.

De reden hiervoor is duidelijk. Bacteriofagen vallen niet de gezonde lichaamscellen en bacteriën aan maar alleen de ziekmakende. Doordat er wereldwijd steeds meer mensen resistent raken voor de reguliere antibiotica is een alternatief met Bacteriofagen steeds meer een hoofdzaak aan het worden.

Mensen die door een chronische ziekte of bacterie-infectie resistent zijn geworden door het gebruik van vele soorten antibiotica kunnen via de stichting Bacteriofaag Holland hun wangslijmvlies laten opsturen naar het Eliava Therapy Center in Tbilisi. Dit is de meest vooruitstrevende kliniek als het gaat om onderzoek en behandeling met Bacteriofagen wereldwijd.

In de Eliava kliniek wordt het wangslijmvlies onderzocht naar mogelijke ziekmakende bacterie koloniën in het lichaam en wordt er getest voor welke soorten antibiotica de cliënt resistent is. Na de analyse kan de keuze gemaakt worden door de cliënt om een bezoek te brengen aan de kliniek voor de behandeling met een Bacteriofagen cocktail die de ziekmakende bacteriekolonie aanvalt en de resistentie voor verschillende soorten antibiotica deels afbreekt. Het wordt hierdoor voor cliënten hoopgevender om na een kuur met Bacteriofagen in geval van ziekte toch weer antibiotica te kunnen gebruiken.

Door het natuurlijke element van de Bacteriofaag worden specifieke elementen van de ziekmakende bacteriën aangevallen en stukgemaakt. Het lichaam hersteld hierdoor op de lange termijn waardoor het afweersysteem sterker wordt en schadelijke elementen van bijvoorbeeld medicijn gebruik worden geneutraliseerd.

Op deze manier wordt het mogelijk om mensen te helpen die resistent zijn voor antibiotica. Door het gebruik van Bacteriofagen wordt de natuurlijke balans van het afweersysteem versterkt. Uiteraard kan ieder mens ziek worden en een bacterieinfectie oplopen. Het gebruik van een antibiotica kan dan een uitkomst bieden via de huisarts. Bacteriofagen kunnen prima gebruikt worden naast de reguliere antibiotica.

De hoop is er dan ook dat in de toekomst huisartsen en ziekenhuizen de mogelijkheid krijgen om cliënten te behandelen met zowel Bacteriofagen als met antibiotica. Het biedt de cliënt veel meer mogelijkheden en verbreed de kans op genezing. Artsen en ziekenhuizen kunnen de opties en keuzes verbreden waardoor er hopelijk in de toekomst minder resistentie komt voor antibiotica. Dit is een belangrijke wens van de stichting. Het delen van kennis helpt de generatie van morgen.

De stichting heeft de laatste weken vier personen geholpen met het onderzoek van het wangslijmvlies in het Eliava Therapy Center in Tbilisi. De kosten zijn betaald vanuit de stichting. Dit is mogelijk gemaakt door de vele giften en sponsoring door privépersonen en bedrijven uit de regio. Hiervoor is de stichting iedereen meer dan dankbaar.

Het komende jaar zal de stichting door middel van deze giften waarschijnlijk met een of meerdere cliënten afreizen naar Tbilisi voor een behandeling met Bacteriofagen. Hiervan houdt de stichting eenieder die dit wil op de hoogte middels deze website Wilt u meer informatie laat dan een mail achter via contact. Bedrijven en sponsoren die meer informatie willen of een presentatie willen omtrent Bacteriofagen kunnen bellen met: +316 13 12 25 72.

Via Petra Taams de Georgiëkenner bij uitstek hebben wij een zeer interessante link doorgekregen omtrent Bacteriofagen. De special is in het Duits maar absoluut de moeite de waard. Petra heeft de Stichting geholpen met de contacten in de Eliava kliniek en onderdak in Tbilisi en is de Stichting van grote waarde geweest. De link is: Phagen: Bakterienfresser aus Georgien als Medizin von morgen

Bacteriofagen die een streptokokken bacteriekolonie aanvallen en vernietigen. De Bacteriofaag injecteert de bacterie, laat zijn DNA achter en vernietigt de structuur van de bacterie.